Általános tájékoztató

Mégegyszer az árakról, a rendelés menete.

A domain név:
Feltöltötte: Tóth Zoltán | Hozzászólások: 27 visszajelzés érkezett | Dátum: 2016.02.27
Egy kis ismertető neked:

A domain nevek mutatják meg az interneten, hogy egy bizonyos tartalom hol lelhető fel. Azonosíthatják a céget, akinek a weboldalára mutatnak, azonosíthatják a témakört, amiről a mögötte futó weboldal szól. Domain nevet bárki regisztrálhat magának és használhatja tárhelyére irányítva. Domain nevek különböző végződéssel regisztrálhatóak, melyek jelenthetnek tevékenységet (.com – commercial – üzleti domain nevek, cégeknek, magánszemélyeknek | .org – organization – egyesületek, alapítványok, non-profit vállalkozások) vagy régiót (.hu – magyar | .eu – európai unió).
A domén tehát a számítógépek (kiszolgálók) azonosítására szolgáló névtartomány. Az internetre csatlakozó összes számítógépnek egyedi azonosítója, ún. IP-címe van, ami hasonló a személyi igazolvány számunkhoz. A számítógépek közötti kommunikáció (adatátvitel) ezen címek között zajlik. A doménnevek valójában ezen nehezen megjegyezhető IP-címeket teszik könnyen megjegyezhetővé, egyben egyedivé. A legfelsőbb szintű doménnevek – végződésük alapján – alapvetően két nagy csoportba oszthatók: nemzetközi fődomének és nemzeti domének. A nemzetközi fődomének (Top Level Domain – legfelső szintű tartomány) közé tartozik például a .com (kereskedelmi tevékenységet jelöl), a .net (hálózatot – network-öt jelöl) vagy épp a .org (szervezet) kiterjesztésű doménvégződések. A nemzeti domének végződései egy-egy ország nevéből képzett rövidítések (az ISO 3166-1 szabvány szerint), például: .hu – Magyarország, .at – Ausztria, .de – Németország, .fr – Franciaország, .jp – Japán. A doméneket speciális alkalmazások (DNS – névszerverek) tartják számon és böngészés alkalmával azonosítják, párosítják a hozzá tartozó IP-címmel. Amennyiben a domén mögött világhálós tartalom (honlap) van, a doménhez tartozó, tárhelyen lévő kezdőlapot (index.html vagy index.php stb.) a szerver kiszolgálója elküldi a világháló segítségével a böngésző számítógépére és a honlap megjelenik a monitoron.


Az alábbi KERESŐBEN lehetőséget biztosítunk számodra, hogy le tudd ellenőrizni, hogy az általad elképzelt domain

szabad-e még vagy már foglalt.

SZABAD/FOGLALT    DOMAIN   KERESŐ

Írd be a domaint:

A honlapok karbantartása
Feltöltötte: Tóth Zoltán | Hozzászólások: 11 visszajelzés érkezett | Dátum: 2016.02.26
Időközönként előfordulhat, hogy egy honlap javításra szorul, pl. ha vírusos lett, hibaüzenet jelenik meg a képek / szöveg mellett, a fotó / statisztika / egyéb programok, scriptek elromlanak, nem megfelelően működnek, stb.
Egy honlap fejlesztésre / karbantartásra szorul, ha

  • frissíteni kell a szöveget
  • frissíteni kell a fotókat
  • új designt szeretnél
  • új menüpontok szükségesek
  • teljesen át kell alakítani,stb.
Ügyfeleink nálunk abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a honlapok, szövegek, fotók cseréjének, frissítésének díját nem kell megfizetniük. Egyedül a rendszeres feltöltésekért - mint ahogy azt már korábban részleteztük: vendéglők esetében a Heti Menü anyagának feltöltése, másoknál a folyamatosan változó Árlista frissítése kerül havi 2.000.-Ft átalánydíjba. Ez olyan alacsony összeg, hogy nem érdemes senkinek a programozói tudását latba vetni, hogy a szükséges módosításokat maga végezze el. Arról nem is beszélve, hogy egy véletlen "mellényúlás" következtében tönkre is teheti a teljes honlapot, aminek a helyrehozatala viszont már nem kis összegbe kerül.

"Célunk, hogy az általunk készített weboldal segítse vállalkozásod eredményének növelését."
- Tóth Zoltán András